Weekend z Gęsiną w Enklawie ♡. Pobyt ze śniadaniami i kolacją w cenie!
Odkryj naszą specjalną ofertę na kulinarny weekend z gęsiną w Enklawie Białowieskiej i zarezerwuj pobyt pełen smaku i relaksu.
Enklawa Białowieska zapewnia noclegi (2 noce) w jedno, dwu i trzypokojowych apartamentach w Residence I i w Residence II o podwyższonym standardzie.
Pakiet „Weekend z gęsiną w Enklawie” to:
- Śniadania (2 śniadania - 2 osoby) - przysmaki z gęsiny także w bufecie śniadaniowym.
- Wyjątkowa kolacja z lampką wina w drugim dniu pobytu (25 października). 4-daniowa kolacja z winem, gdzie wiodącym tematem jest Gęsina. Szef kuchni restauracji SportiVino poleca specjały z gęsiny.
- GRATIS - Pakiet powitalny w apartamencie (wino i owoce).
- GRATIS - Bezpieczny parking.
- Wstęp do Leśnego Spa lub Selva Spa ( tylko dla Gości Residence II)
- Specjalne menu dietetyczne dostępne po uprzednim poinformowaniu mailem na min. 3 dni przed przyjazdem. Dania z karty uwzględniają potrzeby różnych diet.
- Dzieci do lat 3 mieszkają w Enklawie bezpłatnie.
- Światłowodowy Internet i WI-FI dostępny w apartamentach oraz na terenie restauracji pozwoli utrzymywać kontakt ze światem.
Spędź kulinarny weekend w unikalnym ośrodku wypoczynkowym o powierzchni 4,5 ha. Poczuj się wyjątkowo spędzając prywatny czas w przestronnym apartamencie z najbliższą Ci osobą lub w Restauracji SportiVino oraz Strefie Rekreacyjnej. Park na terenie Enklawy oraz leśne trasy spacerowe tuż za naszą bramą dają gwarancję prawdziwego relaksu. Jesteśmy również świetną bazą wypadową do zwiedzania Podlasia o każdej porze roku! Kraina otwartych okiennic zaprasza!
Apartamenty na 24-25 października
Spędź wyjątkowy weekend w sercu Puszczy Białowieskiej! Wybierz apartament z jacuzzi i ciesz się romantycznym wypoczynkiem w otoczeniu natury. Pakiet obejmuje relaksujące chwile w strefie SPA oraz niezapomniane wspomnienia w eleganckim apartamencie. Kulinarna przygoda w połączeniu z relaksem w SPA w Apartamentach w Puszczy to idealna okazja, by celebrować chwile w wyjątkowym miejscu. Zarezerwuj już dziś i podaruj sobie oraz swojej Pani odrobinę luksusu i relaksu.
Weekend z gęsiną na Podlasiu
Gęsina od wieków zajmuje honorowe miejsce w polskiej tradycji kulinarnej, będąc czymś znacznie więcej niż tylko daniem. Jej smak najpełniej doceniano jesienią, a kulminacją sezonu na gęsinę od zawsze był 11 listopada – Dzień Świętego Marcina. Legenda głosi, że to właśnie gęsi swoim głośnym gęganiem zdradziły kryjówkę przyszłego świętego, na zawsze łącząc swój los z jego świętem. Uważana za jedno z najszlachetniejszych i najzdrowszych mięs, soczysta i aromatyczna, królowała na staropolskich stołach, najczęściej w formie pieczeni z jabłkami i majerankiem. Dziś z dumą wracamy do tej tradycji, odkrywając na nowo bogactwo smaku polskiej gęsiny i czyniąc z niej bohaterkę wyjątkowych, jesiennych uczt.
Dodatkowe informacje




Dla rodziny
Leśne SPA
Przyjazny zwierzętom